Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت مس با قدردانی از حمایت‌های وزیر محترم صمت، رییس هیات‌عامل ایمیدرو و سایر سهامداران در پیشبرد اهدف شرکت ملی مس، گفت: با تصویب مجمع عمومی فوق‌العاده، بزرگ‌ترین افزایش سرمایه تاریخ بورس توسط شرکت ملی صنایع مس با حمایت سهامداران عمده از جمله ایمیدرو از محل سود انباشته در راستای تامین مالی طرح‌های توسعه و با هدف تحقق جهش تولید انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته سعدمحمدی صورت‌های مالی و کارنامه تولید شرکت مس نشان می‌دهد که شرکت ملی مس در تولید، توسعه و فروش و سودهی رفتار و عملکرد کاملا حرفه‌ای داشته و از این نظر در کشور بی‌نظیر است.

به گزارش خبرگزاری برنا از کرمان؛ اردشیر سعدمحمدی در مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت مس با اشاره به این‌که افزایش سرمایه شرکت مس از محل سود انباشته در مجمع‌عمومی عادی در تیرماه سال‌جاری مصوب شد گفت: پس از اخذ مجوزهای لازم از هیأت‌مدیره، سازمان بورس و مراجع قانونی پیشنهاد افزایش 97 درصدی سرمایه از محل سود انباشته صبح امروز با رای سهامداران شرکت ملی صنایع مس ایران در مجمع عمومی فوق‌العاده تصویب شد.

 

ارزش بازار نماد «فملی» 255 درصدی نسبت به ابتدای 99 رشد داشته است

مدیرعامل شرکت مس در آغاز این مجمع با اشاره به کاهش جهانی قیمت مس در ابتدای سال جاری میلادی به دلیل شیوع ویروس کرونا، اظهار داشت:  در 6 ماهه دوم سال جاری به دلیل بهبود وضعیت اقتصادی چین، انتشار داده های قدرتمند تولید صنعتی و تقویت چشم‌انداز تقاضای چین بعنوان بزرگ‌ترین مصرف کننده فلزات پایه دنیا روند افزایشی پیدا کرده است.

سعدمحمدی با شاره به این‌که پیش بینی قیمت مس توسط مؤسسات و مراکز تحقیقاتی معتبر دنیا نشان دهنده روند صعودی قیمت مس در سال‌‌های پیش رو است و این موضوع مزیت بزرگی در سرمایه‌گذاری بر روی صنعت مس است، گفت:  این موسسات برای سال 2021 قیمت 6609 دلار بر تن، سال 2022 قیمت 6775 دلار بر تن، سال 2023 قیمت 6998 دلار بر تن و برای سال 2024 قیمت 7266 دلار بر تن را پیش بینی کرده‌اند.

مدیرعامل شرکت مس با بیان این‌که شیوع ویروس کرونا بر عملکرد درآمدی بیشتر شرکت‌های معدنی دنیا تاثیر گذاشته و شرکت‌هایی همچون بی‌اچ‌پی، ریوتینتو، انگلوامریکن، فریپورت و آنتافاگوستا با کاهش درآمد روبرو شده‌اند، اظهار داشت: باعث افتخار است که اعلام کنم که درآمد شرکت مس با همت تمام کارکنان و به رغم سختی‌های موجود، از ابتدای سال جاری تا پایان آبان‌ماه به رقم 23 هزار و 85 میلیارد تومان رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 72 درصد افزایش داشته است.

وی تاکید کرد: خوشبختانه این افزایش درآمد بر خلاف بسیاری از شرکت‌ها تنها به دلیل  اثرنرخ ارز نبوده و افزایش میزان تناژ فروش شرکت در آن تاثیر گذار بوده است.

سعدمحمدی با اشاره به این‌که ارزش بازار نماد «فملی» 255 درصدی نسبت به ابتدای 99 رشد داشته است گفت: سود خالص شرکت مس در 6 ماهه نخست سال جاری 78 درصد بیش از مدت مشابه در سال گذشته بوده است.

وی تاکید کرد: همچنین سهام مس از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه بازدهی 259 درصدی نصیب سهامدارانش کرده است.

 

شرکت ملی مس پیشرو در جهش تولید

به گفته مدیرعامل شرکت مس در حال حاضر رتبه‌بندی صنعت مس ایران در سال 2020 در تولیدات معدنی در آسیا 4 و‌ دنیا 15 است. این رتبه برای تولیدات ذوب در آسیا 5 و در دنیا 14 و برای تولیدات مس پالایش شده نیز در آسیا 6 و دنیا 17 می‌باشد.

وی با اشاره به این‌که با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته برای جهش تولید به دنبال ارتقای جایگاه ایران در حوزه تولید در آسیا و دنیا هستیم، درباره عملکرد هشت‌ماهه شرکت مس در حوزه تولید گفت: تا پایان آبان‌ماه سال 1399، شرکت ملی مس ایران 235 هزار و 400 تن آند و 183 هزار و 300تن کاتد مس تولید کرده است که نسبت به برنامه امسال به ترتیب رشد 9 و 6 درصدی را نشان می‌دهد.

وی با بیان این‌که پیش بینی می شود تا انتهای سال به 280 هزار تن تولید کاتد برسیم گفت: در سال 1400 میزان تولید کاتد شرکت مس از 300 هزار تن عبور خواهد کرد.

مدیر عامل شرکت مس با بیان این‌که میزان تولید هشت ماهه اول سال 99 برای تولید کنسانتره مس با 6 درصد رشد به رقم  804479 تن رسیده است گفت: همچنین در هشت ماهۀ ابتدایی امسال در مجموع 195 هزار و 231 تن مس محتوی معدنی تولید کرده است که در مقایسه با برنامه رشد 3 درصدی داشته است.

 

ثبت رکورد بالاترین حفاری اکتشافی طی 7 سال اخیر

سعدمحمدی در ادامه گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران در هشت‌ماهه نخست امسال موفق به ثبت رکورد 61 هزار 512 متر حفاری اکتشافی شد که این میزان حفاری بالاترین رکورد 7 سال‌ اخیر بوده است.

سعدمحمدی تصریح کرد: با اکتشافات انجام شده 36.5 میلیون تن میزان ذخیره مس خالص برآورد شده است و در سال گذشته، 528 میلیون تن ذخیره مس کشف شد.

مدیرعامل شرکت مس بیان کرد: ذخایر مس کشور بیش از 7 میلیارد تن است و با اکتشافات انجام شده، یک ذخیره بسیار بزرگ معدنی اکتشاف شده اواخر امسال یا ابتدای سال آینده اعلام می شود و باعث ارزش افزوده بسیار بالایی خواهد شد.

وی اضافه کرد: تا انتهای سال جاری ذخایر خوبی در میدوک و سونگون رونمایی خواهد شد.

سعدمحمدی تاکید کرد: اکتشاف باید به «امکان بهره برداری» تبدیل شود و به دنبال تغییر الگوی رفتاری هستیم تا با تکیه بر دانش روز دنیا امکان آن را فراهم کنیم.

 

پیشرفت 70 درصدی معدن مس درآلو

مدیرعامل شرکت مس با تاکید بر این‌که در هشت ماهه هم به لحاظ تولید و هم سود صعودی عمل کردیم گفت: طرح‌ معدن مس در آلو در حال حاضر بیش از 70 درصد پیشرفت دارد که در اوایل سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد. به گفته سعدمحمدی طرح معدن مس  دره زار نیز با هدف تولید 150 هزار تن کنسانتره مس نیز در اوایل سال 1400 نیز افتتاح می‌شود.

وی با اشاره به این‌که طرح تولید کنسانتره از سرباره‌های ذوب در مجتمع سرچشمه با هدف تولید 70 هزار تن کنسانتره در مجتمع مس سرچشمه در حال پیاده سازی است اظهار داشت: این یک طرح فوق‌العاده در صنعت مس به حساب می‌آید چرا که سرباره‌های ذوبی که طی 4 دهه گذشته بدون استفاده بودندو دارای عیار مس خوبی هم هستند به کنسانتره مس تبدیل می‌شوند و سودآوری بالایی برای مس دارند.

سعدمحمدی گفت: همچنین بر پایه نتایج خوب اکتشافی جدید طرح فاز 3 تغلیظ سرچشمه با ظرفیت 200 هزار تن برای نخستین بار در منطقه و فاز 3 تغلیظ سونگون و فاز 2 تغلیظ میدوک نیز مطالعات فنی و اقتصادی آن صورت گرفته است و در مرجله اجرایی و عملیاتی قرار دارد.

 

مشکلی برای تامین انرژی طرح‌های توسعه نداریم

مدیر عامل شرکت مس با بیان این‌‌که برای توسعه و اجرای این طرح‌ها از نظر تامین انرژی مشکلی نداریم گفت: برق این طرح‌ها از طریق نیروگاه سیکل ترکیبی سیرجان و نیروگاه سرچشمه با مجموع تولید 600 مگاوات برق قابل تامین است.

وی افزود: میزان آب مصرفی شرکت مس 37.5 میلیون متر مکعب است که با اجرای طرح‌های توسعه میزان مصرف آب به 52 میلیون متر مکعب می‌رسد که در زمینه تامین آب مصرفی با توجه به رسیدن خط انتقال آب به مجتمع مس سرچشمه تا دوماه آینده مشکلی از بابت تامین منابع آبی وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت مس با بیان این‌که شرکت مس تلاش کرده در بحث مسئولیت اجتماعی هم تاثیر گذار باشد گفت: در این رابطه شرکت مس حمایت‌های مومنانه خود را در حمایت از اقشار ضعیف جامعه در اقصی نقاط ایران افزایش داده است و کمک های قابل توجهی در حوزه مقابله با کرونا و گسترش رفاه و عدالت اجتماعی انجام داده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سعدمحمدی مدیرعامل شرکت مس مجمع عمومی فوق العاده شرکت مس معدن مس درآلو مدیرعامل شرکت مس شرکت مس شرکت ملی صنایع مس ابتدای سال جاری شرکت ملی مس مجمع عمومی فوق العاده دلار بر تن شرکت مس مس ایران هشت ماهه انجام شد هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۹۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جاماندگی بورس از بازار‌ها

این روز‌ها رکود و رخوت در صحنه معاملات بورس تهران به عادت و سنت همیشگی تبدیل شده است و تابلوی معاملات و نقشه بازار، سهامداران را هرروز میهمان رنگ سرخ می‌کند و نشانی از تمایلات به سمت ارتفاعات بالاتر در بازار مشاهده نمی‌شود.

به گزارش دنیای اقتصاد، تداوم روند نزولی در تالار شیشه‏ای سبب شده است جریان پول در بازار نیز با حالتی مأیوس و ناامید نظاره گر دادوستد‌های روز‌های اخیر بورس تهران باشد. سرمایه‌گذاران حقیقی همچنان به خارج کردن پول از بازار ادامه می‌دهند و ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز رکودی بودن اوضاع بورس را مخابره می‌‏کند.

بازار از دریچه آمار

در جریان معاملات روز گذشته، شاخص کل برای سومین روز متوالی در مدار نزولی قرار گرفت و در سطح ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار واحدی، کار خود را به اتمام رساند. شاخص کل که بعد از زدوده‌شدن سایه ریسک سیستماتیک، تا سطح ۲ میلیون و ۳۱۶ هزار واحدی نیز پیشروی کرده بود، در روز گذشته نیز ۰.۵۴ از ارتفاع خود را از دست داد تا از سقف تاریخی خود در کانال ۲ میلیون و ۵۰۰هزار واحدی، دورتر شود.

نماگر هموزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نماد‌های معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نشان می‌دهد، با افت ۰.۸ درصدی همراه شد. این شاخص نیز برای سومین روز متوالی در مسیر نزولی قرار گرفت. در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با افت ۰.۷۵ درصدی همراه شد. در جریان دادوستد‌های روز سه‌شنبه بورس تهران، ۲۴۸ میلیارد تومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام خارج شد. ارزش معاملات خرد بازار نیز که شامل سهام و حق تقدم می‌شود، در روز گذشته رقم ۳ هزار و ۱۱۱ میلیارد تومان را ثبت کرد.

تطابق بازار‌ها با دلار

بازار‌های داخلی کشور (بازار سهام، سکه و طلا، خودرو و مسکن) در بازه زمانی بلندمدت همواره با توجه به وضعیت تورم عمومی کشور و قیمت دلار، خود را با تغییرات این متغیر‌ها همراه کرده اند. همسو با افزایش قیمت دلار و ثبت تورم‌های بالا در اقتصاد کشور، بازار‌ها نیز شاهد تاخت وتاز قیمتی و رشد‌های افسارگسیخته بوده‌اند.

حتی گاهی برخی از بازار‌ها موفق به سبقت‌گرفتن از تورم و دلار می‌شوند که این موضوع علاوه بر حفظ قدرت خرید سرمایه گذاران آن بازارها، بازدهی مثبت حقیقی را برای فعالان آن‌ها به ارمغان می‌آورد. حال در این میان، گاهی بنا به دلایل مختلفی مانند تصمیمات تاثیرگذار سیاستگذار، محدودیت‌های ایجادشده از سوی نهاد قانون‌گذار و چشم انداز منفی که نسبت به آینده بازار موردنظر وجود دارد شاهد جاماندگی قیمتی در بازار‌ها بوده ایم، اما نکته حائز اهمیت این است که اگرچه در کوتاه مدت، بازار‌ها در اثر عوامل منفی مختلف تاثیرگذار، قادر به حرکت موازی و همسان با سایر بازار‌ها و تورم نیستند، اما در بلندمدت بازار‌ها خود را از قید و بند این جاماندگی و عقب نشینی قیمتی رها می‌کنند و نماگر‌ها و قیمت‌های بازار‌ها خود را با تغییرات تورم و دلار همگام می‌کنند.

براساس آمار موجود، بازار سهام همچنان نسبت به رشد قیمت اسکناس آمریکایی واکنش درخوری نشان نداده است و می‌توان گفت که این بازار دیر یا زود در راستای جبران جاماندگی خود نسبت به دلار حرکت خواهد کرد. نکته قابل ذکر این است که در شرایط کنونی، تمایلات فروش در بازار بیش از میل به خرید است که این موضوع موجب عقب نشینی نماگر‌های تالار شیشه‌ای و قیمت‌ها در روز گذشته شد. فعالان بازار سهام فعلا امیدی به افزایش قیمت‌ها در این بازار ندارند و نقدکردن سهام را به کاهش ارزش سبد سهام خود ترجیح می‌دهند.

ریسک‌های بازار

تصمیمات خلق الساعه‌ای که هر از گاهی از سوی نهاد‌ها و مسوولان مختلف بازار سرمایه را مورد هدف قرار می‌دهند از جمله ریسک‌های داخلی موجود در اطراف بورس تهران است که هر یک به نوبه خود و از جنبه‌ای خاص مانع از رشد بیشتر قیمت‌ها در بازار سهام می‌شوند. اختلاف بیش از ۵۰ درصد میان دلار نیمایی و دلار بازار آزاد و نرخ بهره بالا نیز از جمله عوامل مهم دیگری است که بازار را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

به نظر می‌رسد تا زمانی که بخش اعظم این موانع و مشکلات حل‌و فصل نشوند، روند صعودی قدرتمندی در بازار شکل نخواهد گرفت که جاماندگی قیمت‌ها را جبران کند. همچنین نبود اعتماد در بازار نیز از دیگر عواملی است که مانع از ورود جریان پول به بازار می‌شود.

همان‌طور که در گزارش روز گذشته «دنیای اقتصاد» نیز اشاره شد: متاسفانه در سال‌های اخیر اعتماد، به حلقه مفقوده بورس تهران تبدیل شده است و همین موضوع باعث‌شده تا بازار سهام بعد از گذشت بیش از ۳سال که از ریزش قیمت‌ها در تالار شیشه‌ای می‌گذرد، همچنان به روند آتی این بازار و مکانیزم‌های آن اعتماد کمی داشته باشد؛ به‌گونه‌ای که هر روند صعودی که در بازار سهام شروع می‌شود، سهامداران در انتظار فرارسیدن فرجام زودهنگام آن و سقوط آزاد قیمت‌ها هستند و در مقطع کنونی کمتر کسی پیدا می‌شود که افق سرمایه‌گذاری خود را بلندمدت قرار دهد. بی اعتمادی به‌گونه‌ای باعث تزریق بدبینی مفرط به جریان معاملات سهام می‌شود و در اذهان سهامداران رخنه و رسوخ می‌کند که کمتر کسی در تالار شیشه‌ای پیدا می‌شود در شرایط کنونی افق سرمایه‌گذاری خود را در این بازار به‌صورت بلندمدت قرار دهد.

دیگر خبرها

  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت اعلام شد + جزئیات
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • سبدگردانی با سرمایه کم امکان‌پذیر است؟
  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • پرداخت بیش از ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری از ابتدای سال تاکنون
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران